lørdag 31. august 2013

"Ille go" eplekake!

I dag har jeg bakt sesongens første eplekake, med epler fra egen hage.
Denne helgen har nemlig de første modne eplene falt fra epletreet,
samtidig som at kællen er ille influensasyk og trenger litt ekstra kos ;)



Denne eplekake klar favoritt her i huset!
Jeg lager den ikke så ofte, siden jeg gjerne skal ha grovt mel, mindre sukker 
og andre "sunnere" alternativer.
Likevel er det ikke til å skyve under en stol at flere kalorier = mere godt!

Oppskrift på "Ille go" eplekake:

150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g smør, (meierismør blir EKSTRA godt!)
2 egg
ca 4-5 epler, gjerne syrlige
2 ts sukker, (VELDIG godt med perlesukker!)
1- 2 ts kanel
hakkede mandler til å drysses på toppen.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Fest bakepapir i bunnen av en 24 cm springform, smør papiret.
Bland det tørre med smør og egg.,
Fordel røren i formen.
Skrell, rens og skjær eplene i forholdsvis store båter.
Stikk dem ned i deigen.
Dryss sukker, kanel og mandler over kaken.
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca 45 minutter,
Kaken bør avkjøles litt før den legges på fat.

Oppskriften er hentet fra: Kakemonsen.no.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelig om du gjør det ;)