tirsdag 10. september 2013

Eplemarmelade med sitron og kanel.

Her i heimen har vi hatt en runde med sykdom på både kællen og meg,
så det har ikke blitt gjort så mye "bloggverdig" de siste dagene.
Før det slo ut skikkelig på meg fikk jeg likevel lagd masse eplemarmelade av epler fra hagen.
Enkelt og kjempegodt!
 
 
Oppskrift på eplemarmelade:
  • 1,3 kg epler, skrelt og uten kjernehus
  • ca 1/2 dl vann
  • 2 kanelstenger
  • saften fra en sitron
  • ca 5 dl sukker


Skjær eplene i båter og ha dem i en kasserolle. Tilsett vann, sitronsaft og kanelstang. Kok forsiktig opp og la det småkoke på svak varme i 20-30 minutter til eplene har kokt i stykker.
La det gjerne være noen eplebiter igjen.
 Tilsett sukkeret og kok opp under omrøring. La marmeladen koke 5-6 minutter og ha den deretter på glass. La gjerne kanelstangen være med.

(Oppskrift hentet fra: trinesmatblogg.no)

Eplemarmeladen har ikke lang holdbarhet, men den kan helt fint fryses ;)
Kos dere i det fine høstværet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelig om du gjør det ;)